Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Bier- en wijngilde in de Aw Sjaol

Vanaf 1 september hebben we een nieuwe vereniging in Itteren: “Entre les Collines” (tussen de heuvels). Dat zijn mensen die zelf bier en wijn maken. Ieder jaar weer starten zij een cursus en maken dan gebruik van hun jarenlange ervaring.

Wilt u meer weten of zelf leren bier of wijn maken? geef u dan voor 1 september op via hun website www.entre-les-collines.nl 

Zij hebben onderstaand bericht geschreven:

Entre les Collines: wijn- en biergilde

ELC bestaat uit liefhebbers van de ambachten wijnmaken en bierbrouwen. Het doel van de vereniging is om dit samen te doen, van elkaar te leren en de kennis over te dragen aan anderen. Hiertoe houden we maandelijks thema-avonden om onze kennis te verdiepen en de resultaten van ons werk, bier en wijn, te proeven en te bespreken zodat het volgende keer nog beter wordt.

Ook wordt er elk jaar een beginnerscursus bierbrouwen en een beginnerscursus wijnmaken gegeven. Deze starten in oktober/november 2023. Belangstellenden kunnen zich hiervoor (t/m. september a.s.) opgeven via onze websitewww.entre-les-collines.nl.

Bier- en wijngilde in de Aw Sjaol
Wijngaard

Op deze website is uitvoerige informatie over ELC en de cursussen te vinden.

Onze vereniging amateur wijnmakers- en bierbrouwersgilde Entre les Collines, kortweg ELC, is blij dat we onderdak gevonden hebben voor onze verenigingsactiviteiten in de Aw Sjaol te Itteren vanaf september 2023. Wij kijken uit naar kennismaking met de medebezoekers van de Aw Sjaol!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...