Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Bloemetje voor mantelzorger

Mantelzorgers doen onbetaald en vaak langdurig heel veel werk voor een familielid of bekende. Op de Dag van de Mantelzorg, op vrijdag 10 november 2023, wil de gemeente de mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Via de nieuwsbrief van de gemeente worden we als Dorpsraad daarvan op de hoogte gehouden. In Itteren zijn heel veel mantelzorgers die zo’n bloemetje verdienen. Dit jaar heeft de Dorpsraad iemand uitgekozen die al jarenlang haar moeder met alles ondersteunt. Niet alleen met de financiën, meegaan naar het ziekenhuis of andere zorginstellingen, maar ook voor het eten zorgen en er gewoon voor haar zijn. Ook als haar moeder bijvoorbeeld een bloemetje bij het monument van de oorlogsslachtoffers wil hebben, dan zorgt zij ervoor. Eigenlijk zorgt ze gewoon altijd voor haar. Dit heeft ook een wisselwerking: haar moeder verwacht ook dat zij er altijd is en dat levert soms weer extra druk op. Als de mantelzorger er dan even niet is, valt het dubbel zo zeer op. Niemand kan zo goed voor deze vrouw zorgen als haar eigen dochter. Laten we trots zijn op dergelijke mantelzorgers want die zijn met geen goud te betalen.

We hebben het hier over Maria Lhomme die haar inmiddels 103-jarige moeder Nie met alles bijstaat. Maria, wij zijn trots op jou en het bloemetje is meer dan verdiend.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »