Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Boeket bloemen voor een mantelzorger

Ieder jaar wordt er vanuit de gemeente bloemetjes bezorgd bij diverse mantelzorgers. Kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, laat het ons weten (liefst met het verhaal erachter) via info@itteren.nl of geef het zelf door aan de gemeente. We kregen namelijk onderstaande mail:

Ook dit jaar is er weer een bloemetjesactie voor onze mantelzorgers in Maastricht.  Buren, vrienden en kennissen kunnen een mantelzorger, die in Maastricht woont, in het zonnetje zetten. U kunt, als buur, vriend of kennis deze mantelzorger op de Dag van de Mantelzorg verrassen met een mooi bloemetje. Dat kan door het invullen van de bon onder aan de bladzijde. De ingevulde bon kunt u voor 1 november afgeven bij de balie van de gemeente Maastricht (Mosae Forum). U kunt de bon ook per post opsturen naar:

Gemeente Maastricht, t.a.v. mevrouw M. Voncken
Team Welzijn, Zorg, Gezondheid en Zelfsturing
Postbus 1992, 6201 BZ  MAASTRICHT

Aanmelden per e-mail of telefoon is ook mogelijk via informelezorg@maastricht.nl of (043) 3504264. Hier kunt u ook terecht met eventuele vragen over de actie.De door u voorgedragen mantelzorger ontvangt dan op 10 november, een bloemetje.

Zorgt iemand voor u? Denk aan de mantelzorgwaardering!
Mantelzorgers zetten zich intensief in voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Daarom is een bedankje in de vorm van mantelzorgwaardering op zijn plaats.

Wat is het bedankje?
Inwoners van Maastricht kunnen een bedankje van € 200,- aanvragen voor één mantelzorger als deze langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week, onbetaald hulp biedt.

Hoe is dit aan te vragen?
Een mantelzorgwaardering voor 2020 kan tot 1 maart 2021 worden aangevraagd met een aanvraagformulier van de gemeente. Dit aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het GemeenteLoket of via www.gemeentemaastricht.nl als u zoekt op ‘mantelzorgwaardering’.

 

ACTIEBON bloemetjesactie 2020

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »