Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Burgemeester op bezoek in Itteren

Burgemeester op bezoek in Itteren

Burgemeester op bezoek in Itteren

Op een regenachtige 5 oktober heeft de burgemeester van Maastricht, op uitnodiging van de voorzitter van de Dorpsraad, een kort bezoek gebracht aan Itteren. Tijdens dit informele bezoek ten huize van de voorzitter, heeft een kleine delegatie van de Dorpsraad de burgemeester bijgepraat over allerlei actuele zaken die in Itteren spelen. Daarbij is nadrukkelijk ook de moeizame communicatie en stroperige besluitvorming binnen de gemeente aan de orde geweest. Vervolgens is er met de burgemeester een bezoek gebracht aan de brug, de recreatievijver en de Maas. Ter plaatse is uitgelegd wat de problemen zijn. Met name is natuurlijk aandacht gevraagd voor de zaken van de brug waar de gemeente voor verantwoordelijk is (verkeersveiligheid) en voor de recreatievijver. Bij de vijver is gesproken over voorkomen eventuele overlast, illegale stort van afval en mogelijk drugsgebruik c.q. drugshandel. Dat laatste niet zo zeer omdat er nu al grote problemen zijn maar vooral om problemen zoals deze zich elders al hebben voorgedaan te voorkomen. De burgemeester met integrale veiligheid en openbare orde in haar portefeuille is daarbij een belangrijke partner om zaken goed geregeld te krijgen. Het bezoek aan de Maas was vooral bedoeld om haar te laten zien in wat voor een mooie omgeving wij wonen. Ze was hiervan erg onder de indruk.

De burgemeester heeft toegezegd de probleempunten die we haar hebben voorgelegd te laten uitzoeken. Bij het afscheid nemen hebben we de burgemeester de vlag van Itteren als aandenken meegegeven.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »