Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Dinsdag 16 november bijeenkomst speeltuinen

Half maart 2021 kwam er een bezuinigingsvoorstel van de gemeente waardoor (ook) onze speeltuin op ’t Brook weg zou moeten. Daarop zijn veel protesten gekomen en is uiteindelijk afgesproken dat de ambtenaren naar de 32 wijken komen kijken hoe er toch bezuinigd kan worden maar ook dat de speeltuinen blijven bestaan. 

Dat gaat nu gebeuren op dinsdag 16 november vanaf 16:00 uur in de Aw Sjaol aan de Kapelaanstraat. 

In maart waren verschillende bewoners die allerlei ideeën hadden over de speeltuin op ’t Brook maar ook bij de Koobosch, hoek Op de Bos, Op de Hoogmaas. Wij willen deze maar ook alle andere inwoners van Itteren vragen om wat ideeën uit te werken en te kijken wat u, en wij als bewoners kunnen doen om ervoor te zorgen dat de speeltuinen blijven bestaan en ook nog zo ingericht worden dat alle leeftijdsgroepen hiervan plezier hebben. Houdt er wel rekening mee dat de afzonderlijke speeltoestellen officieel goedgekeurd moeten worden en uiteindelijk de gemeente eindverantwoordelijk blijft. We zijn ervan overtuigd dat u geniale ideeën heeft waarbij enerzijds bezuinigd kan worden (omdat we zelf dingen gaan doen) en anderzijds de speeltuin(en) worden zoals we zelf willen. Veel succes!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

    1. Hoi Belinda,

      Ja dat klopt. De organisatie ligt bij de gemeente en zij willen graag dat kinderen aanwezig zijn om aan te geven wat zij willen. Voor de werkende ouder is dat niet zo handig maar we hopen dat ook die ouders, misschien wat later, komen. We zien graag mensen komen om duidelijk te maken wat we in Itteren willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »