Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt u in een omgeving wonen waar de mensen elkaar kunnen helpen?

Als we door Itteren lopen, weten we dat in relatief veel grote woningen alleenstaanden of oudere echtparen wonen. Deze mensen willen soms kleiner wonen maar dan wel in Itteren. 

Zo is een idee ontstaan om in Itteren een klein “hofje” te laten bouwen waar bijvoorbeeld 10 koopwoningen gebouwd worden voor die alleenstaanden of echtparen. De bewoners kunnen elkaar waar nodig ondersteunen en samen iets ondernemen, b.v. in een tuin werken of inkopen voor de ander doen. Hoe die woningen er dan uit komen te zien, b.v. met extra slaapkamer als de (klein)kinderen op bezoek komen en op welke locatie, zal nog bekeken moeten worden. 

Als Dorpsraad willen we van tevoren weten of onze droom wel enige kans van slagen heeft en daarom hebben we een ambtenaar van de gemeente benaderd die ons hierbij zou kunnen helpen. Hij geeft namens de gemeente aan:

In het kader van de actualisatie Omgevingsvisie (het toekomstig ruimtelijk beeld van Maastricht) is het interessant om te achterhalen welke factoren ten grondslag liggen om doorstroming van woningen aantrekkelijker te maken. We hebben deze ambitie namelijk, maar zien doorstroming toch maar zeer beperkt gebeuren.

Samen hebben we enkele vragen opgesteld om erachter te komen of er voldoende mensen zijn die interesse hebben: 

· Heeft u interesse in een plan voor een nieuwbouwproject voor welke woning dan ook?

· Welke woning heeft u nu en welk type woning zou u graag willen: ééngezinswoning, levensloopbestendige woning, alles gelijkvloers, seniorenwoning, …? 

· Wat heeft u nodig om uw woning beschikbaar te maken voor anderen, zoals jonge gezinnen? Denk aan hulp bij financiën, verhuizen etc. Bekeken moet worden wat u dan zelf moet bijdragen.

Stuur uw reactie vóór 1 mei 2024 naar info@itteren.nl of schrijf een brief naar één van onze Dorpsraadleden. Wilt u deze liever rechtstreeks naar de gemeente sturen, mail dan uw antwoorden vóór 1 mei 2024 naar omgevingswet@maastricht.nl  met als onderwerp “Dromen over wonen in Itteren”.

Wij zullen uw gegevens niet openbaar maken. Het gaat nu alleen om een inventarisatie. Indien hiervoor voldoende belangstelling is, zal de Dorpsraad met de gemeente (ambtenaren, politici en wethouders) praten over de mogelijkheden.

Wij zullen uw gegevens niet openbaar maken. Het gaat nu alleen om een inventarisatie. In-dien hiervoor voldoende belangstelling is, zal de Dorpsraad met de gemeente (ambtenaren, politici en wethouders) praten over de moge-lijkheden. De ambtenaar van de gemeente geeft hierover aan: “We kunnen hier niet toezeggen om woningen ook daadwerkelijk te realiseren, ook omdat we als gemeente zelf geen woningen bouwen, en omdat nog niet duidelijk is welk gebied men voor ogen heeft, hoeveel woningen, welk type woning en nog andere factoren. Kortom, we weten nog niet wat nodig is om de concrete plannen te faciliteren. Dat we echter stads-beeld een woningbouwopgave hebben, is zeer helder. We hopen dat deze kleine enquête ons meer gevoel geeft wat mensen nodig hebben zodat we daarop kunnen inspelen.” Daarom is het van groot belang dat u boven-staande vragen invult en die doorgeeft aan de Dorpsraad. 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »