Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Fleurig Mergelland wel en ’t Brook geen geld via burgerbegroting

Zoals wij eerder aangegeven hebben, is via Burgerbegroting geld gevraagd om zowel bloembakken aan lantaarnpalen te plaatsen alsook om ’t Brook ‘op te pimpen’.
Het project van Janneke Maessen “Fleurig Mergelland” is in de prijzen gevallen en zal dus gerealiseerd worden. Dat betekent dat in de loop van 2024 bloembakken met seizoens-planten aan lantaarnpalen worden geplaatst. Hierdoor wordt de biodiversiteit voor bijen en andere insecten gestimuleerd. Voor bewoners wordt meer woongenot gecreëerd. De horeca in het dorp wordt aantrekkelijker voor fiets- en wandeltoerisme en de Mergellandroute wordt aantrekkelijker door enkele straten op te fleuren.
Het project “ ’N greun Brook veur ederein” heeft het helaas niet gehaald. We zullen in een later stadium gaan bekijken, wat we toch nog op ’t Brook kunnen doen.

Op zaterdag 16 en zondag 17 december waren twee bijeenkomsten in het Vistacollege waarbij allemaal vertegenwoordigers van de diverse ingediende projecten aanwezig waren. Er waren tien categorieën waarin alle projecten werden onderverdeeld en voor iedere categorie was een bepaald budget gereserveerd.
De twee projecten van Itteren kwamen op zondag aan de beurt.

In het Vistacollege waren tafels van 5 personen en elke tafel koos 5 projecten per categorie. In de categorie van het project van Janneke waren maar 8 projecten waarvan er slechts één hoefde af te vallen. Een project had te veel budget gevraagd en viel derhalve af.

Binnen de categorie “vergroenen”, waar “’N greun Brook veur ederein” bij behoorde, waren er maar liefst 17 projecten waarvan er al twee definitief door waren op basis van stemmen.  Er hebben drie tafels op het project “ ’N Greun Brook veur ederein” gestemd. Voor de overgebleven plekken werd gedobbeld. Voor deze categorie vroegen de indieners een totaalbedrag van ± € 400.000,- terwijl er “maar” € 100.000,- beschikbaar was. Van de 17 projecten worden 5 projecten uitgevoerd en helaas is Itteren daar niet bij. In het nieuwe jaar gaan we met de enthousiaste ouders van de werkgroep ’t Brook weer bij elkaar zitten om te kijken wat we op ’t Brook in eigen beheer en in overleg met de gemeente en anderen toch nog kunnen realiseren.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...