Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Handhaving brug Itteren?

De Dorpsraad heeft een mail gekregen van Carla Engelen-Geuljans van Meerssenhoven over de brug van Itteren. Ze schrijft:

Als inwoner van Itteren, weliswaar aan de andere kant van het kanaal maar dicht bij de brug, schrijf ik u deze mail.
Ik wandel veel langs het kanaal en fiets ook vaak in noordelijke richting langs het kanaal en ik vind de bruggen die ik dan passeer altijd erg mooi. Ik ben dan ook blij dat het een Rijksmonument is en dat er over nagedacht dient te worden wat er mee gebeuren moet.

Nu wordt de brug bij Itteren zwaar belast door het vrachtverkeer van vooral Ankersmit en dat dat extra voorzorgsmaatregelen vereist. En dat vooral aan de draagkracht van de brug. In mijn optiek kan de brugboog gerestaureerd en opnieuw geplaatst worden.

De brug bij Berg aan de Maas hebben ze verbreed door aan de buitenzijden van de brug fietspaden te realiseren en de binnenzijde is dus alleen voor gemotoriseerd verkeer. Het ziet er prachtig en goed verzorgd uit.
Een Rijksmonument waardig.

Ik lees dat de gasleidingen die er hangen extra problemen en dus vertragingen veroorzaken maar dat is het geval met iedere oplossing bij het vernieuwen van deze brug.

Ik pleit er dus voor dat de brugboog gehandhaafd wordt en wel op deze plek waar die ook hoort!

Zoals alle vragen die we binnenkrijgen, worden deze ingebracht in het overleg dat de Dorpsraad en OBI driemaandelijks heeft met de Gemeente en Rijkswaterstaat. Begin maart is de volgende bijeenkomst. Het is uiteraard aan de deskundigen van Rijkswaterstaat en gemeente om te kijken of de draagkracht van de brug voldoende gemaakt kan worden zodat de huidige brug eventueel behouden wordt. Na het overleg met gemeente en RWS hoort Carla en u het antwoord.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »