Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Het natuurgebied is nu een kraamkamer

De eerste seinen zijn al binnengekomen dat ‘vadertje’ zwijn, zijn vrouwtje en kinderen wil beschermen en die ‘akelige’ mensen op afstand wil houden. Het broedseizoen is begonnen en dus ook de kraamtijd. Wie op kraamvisite gaat, weet dat rust, hygiene en een beetje afstand belangrijk zijn voor een kersvers gezin. De kraamkamers van Moeder Natuur vragen om exact hetzelfde. De natuurorganisaties willen hiermee bezoekers verwelkomen en tegelijkertijd wijzen op de kwetsbaarheid van de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn we in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten.

We vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter. Geniet van de natuur, maar betreed het thuis van de dieren en planten met respect. Het broedseizoen duurt van 15 maart tot 15 juli.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »