Dossiers

Foto van Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Lente 2024

De lente is in het land! Oh wat is het weer lekker als de zon weer schijnt, de bloemetjes bloeien en het groen ontluikt bij de bomen. Fijn is het ook dat de gemeente compost voor ons geregeld heeft waardoor wij onze tuinen nieuwe voedingsstoffen kunnen krijgen. Deze compost is gratis op te halen op ’t Brook.

Zoals de laatste maanden gebleken is, komt Itteren regelmatig in het nieuws en ook de Dorpsraad zit niet stil. Er zijn verschillende vragen binnengekomen van vooral senioren die in een grote eengezinswoning wonen om (koop)woningen te bouwen zodat zij kleiner kunnen wonen en hun plaats vrijmaken voor jonge gezinnen. De Dorpsraad heeft hiervoor contact gezocht met de gemeente en we willen eerst een inventarisatie houden of er voldoende vraag naar is. Voor iedereen waarvoor dat geldt: vul de vragen in en stuur ze op. Alvast bedankt. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we de nieuw(sgierig)e Itternaren geïnformeerd welke rollen de Dorpsraad heeft. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL). Omdat er meer vragen over kwamen, hebben we een samenvatting in dit lentenummer opgetekend.

Uiteraard willen we u ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen over de brug en de stand van zaken van het oppimpen van ’t Brook. Ook heeft de Dorpsraad in het verleden diverse vragen ontvangen waarom er in Itteren geen en bijvoorbeeld in Bunde wel PMD opgehaald wordt. Wij hebben deze vraag ook voorgelegd aan de gemeente en zij hebben Itteren en Borgharen als pilot gekozen om te kijken of dit in heel Maastricht kan. Dat betekent dat er vanaf 1 april (en dat is geen grap) plastic, metaal en drankkartons een maal in de 14 dagen opgehaald wordt. 

Tenslotte staat in deze editie ook nog divers verenigingsnieuws waarbij er ook weer vrijwilligers zijn opgestaan om een activiteit tijdens koningsdag te organiseren. 

Speciale aandacht wordt gevraagd voor onze biljartclub Onder Ons ’64. Zij bestaan dit jaar 60 jaar en Harry Keydener heeft aangegeven dat hij de eerstkomende edities de geschiedenis van deze vereniging zal optekenen.

Al met al wensen we u veel leesplezier, fijne Paasdagen in een goede gezondheid.

De Dorpsraad

Lente 2024

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »