Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Maastrichtse ondernemers Partij

Waarom moeten we op uw partij kiezen?

Dank voor de vragen die de Dorpsraad Itteren stelt en de kans om de speerpunten van onze jonge partij, de Maastrichtse Ondernemerspartij toe te lichten. Dit zijn de volgende 4:

  • Werken aan economisch herstel na corona
  • Behoud en uitbreiding van werkgelegenheid
  • Bruisende stad en wijken: leefbaar en gezond
  • Een slagvaardige en meewerkende gemeente

Hier is al te zien dat aandacht voor onze Maastrichtse economie voor onze partij erg belangrijk is. Wonen, werken, leven en bezoeken moeten in Maastricht hand in hand kunnen gaan: onze stad moet aantrekkelijk zijn voor bezoekers maar zeker ook voor bewoners. Dat laatste wordt nogal eens vergeten als het gaat om de economie. We willen staan voor een bereikbare stad waar parkeren en het openbaar vervoer voor bewoners betaalbaar zijn. Voor Itteren moeten de routes richting stad bovendien aantrekkelijk en veilig zijn. Wij zijn er daarnaast ook voor de ondernemers in de wijken. Zij zijn van levensbelang voor het leefbaar houden van de wijk. Zowel in economisch opzicht als ook vanuit de sociale binding die komt met het hebben van dagelijkse voorzieningen in de buurt.

Itteren is wonen in een rustige en groene omgeving.  In zo’n fijne woonomgeving zijn leefbaarheid en gezondheid heel belangrijk. Dat gaat van zaken zoals een schone openbare ruimte zonder rondslingerende vuilniszakken tot aandacht voor preventie en gezond leven door o.a. de samenwerking tussen gemeente en zorgsector te intensiveren, een grotere rol voor sociale wijkteams, die korte lijnen onderhouden met de zorgverleners en een veilige omgeving kunnen garanderen voor de inwoners van Itteren en Maastricht.

Wat heeft uw partij de laatste 4 jaar voor Itteren betekend?

Aangezien de Maastrichtse Ondernemerspartij voor het eerst in 2022 met de verkiezingen meedoet kunnen we uw tweede vraag niet beantwoorden.

Wat mogen we van u de komende 4 jaar verwachten?

In antwoord op uw laatste vraag: de Dorpsraad en alle bewoners van Itteren mogen van de Maastrichtse Ondernemerspartij vanzelfsprekend verwachten dat we naar jullie luisteren.  En dat we daarna de belangen van de ondernemers en bewoners van Itteren meenemen en jullie, net als alle andere Maastrichtenaren, vertegenwoordigen in de Gemeenteraad. Want alleen samen kunnen we Maastricht laten bruisen!

In de bijlage vindt u nog onze speerpunten. Speerpunten

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Foto galerij

Dierenzegening

Zaterdagmorgen om 11:30 uur was het geblaf van de honden te horen in de Brigidastraat maar toen meneer pastoor eenmaal begon te (s)preken, waren ze

Lees verder »
Gemeentenieuws

Rattenoverlast

Van de gemeente hebben we afgelopen jaar iedere maand een strip gekregen tegen rattenoverlast. Lewie de Rat was de stripfiguur. De rattenoverlast is nog niet

Lees verder »
Foto galerij

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 8 januari was er in de Aw Sjaol een Nieuwjaarsreceptie speciaal voor de vrijwilligers die Itteren rijk is. Vrijwilligers zijn het cement in

Lees verder »