Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Nieuwe AED’s in Itteren

Het is alweer 10 jaar geleden dat we zijn begonnen met de burgerhulpverleners. Indien iemand 112 belt en er is sprake van een hartstilstand, komen de burgerhulpverleners in actie. De 112 centrale laat sms-jes (of via een app) gaan naar de vrijwilligers. Eén gedeelte gaat zo snel mogelijk naar het slachtoffer om te gaan reanimeren (zodat de bloeddoorstroming blijft gaan en er geen hersenbeschadigingen komen) en een ander gedeelte gaat de AED halen zodat het hart een stroomstroom krijgt en weer gaat pompen. In Itteren hebben ongeveer 30 vrijwilligers zich aangesloten om op een dergelijke oproep te reageren. Jaarlijks wordt hiervoor een (kosteloze) cursus aangeboden door de Dorpsraad (via de gemeente) waar alle inwoners van Itteren zich kunnen opgeven.

Na 10 jaar hebben we een subsidie van de gemeente gekregen om de “oude” AED’s te vervangen door nieuwe. Bij de “oude” AED’s was nog een apart tasje waar schaar, mondkapje en andere benodigdheden in zaten in de nieuwe AED is dat zit dit geïntegreerd bij de AED. Om de nieuwe kast te openen, krijgen de vrijwilligers een code om het hangslot te openen en door de deksel van de kast te draaien, kan de AED meegenomen worden. Het liefst hopen we dat de AED niet gebruikt hoeft te worden, maar als het zover is staan onze vrijwilligers klaar om het slachtoffer te helpen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »