Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Opfriscursus 50+fietsers

Via de project assistent van Veilig Verkeer Nederland kregen we onderstaand bericht:

Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de regio Maastricht Heuvelland organiseren we dit jaar een aantal VVN Opfriscursussen Fiets en Verkeer met praktijk. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens super gezellig.

In de gemeente Maastricht organiseren we ook dit jaar een VVN Opfriscursus Fiets en Verkeer met praktijk. Deze opfriscursus staat onder leiding van experts van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen.

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto’s en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgen de deelnemers (als gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij men praktische tips krijgt aangereikt.

De opfriscursus wordt georganiseerd op maandag 6 mei van 10.00 tot 15.00 uur in Maastricht. Je ontvangt via mail een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens (houd mail en spam daarom in de gaten).

Aanmelden

Ben je woonachtig in bovenstaande gemeente en heb je interesse in deze opfriscursus meld je dan aan via onderstaande link (dit kan tot uiterlijk een week voor aanvang van de cursus):

vvn.nl/opfriscursusmaastricht

Of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850. Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Fiets Maastricht + de datum’. Vermeld in de mail je NAW-gegevens, telefoonnummer en de plaats en datum van de cursus waaraan je deel wilt nemen.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Denk om jouw veiligheid in het verkeer en graag tot ziens !

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »