Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

PvdA: Partij van de Arbeid

Het roer moet om

Het waren de afgelopen jaren roerige tijden in de politiek in Maastricht. Voornamelijk dieptepunten wisselden elkaar af: de spionage-affaire, de miljoenentekorten in het sociaal domein waarna een forse bezuiniging op de stad volgde, de forse bezuinigingen op de speeltoestellen, een interim manager sociaal die voor een half jaar €3 ton mag bijgeschreven, een tram die allang is ontspoord, maar waar koste wat kost aan wordt vastgehouden. De loods van Leeijen in Limmel waarvoor Buurtnetwerk en gemeenteraad hard aan de slag zijn om deze loods te voorkomen. Kortom menigmaal was er reden genoeg om de wenkbrauwen fors te fronzen over de prestaties van het huidige stadsbestuur. Wat de PvdA betreft moet het roer dan ook om.

De PvdA Maastricht is trots op de rijke cultuur en geschiedenis. Wij zijn trots op de buurten, de verenigingen en vrijwilligers in de stad. Wij genieten van het bruisende leven in de stad, van Vastelaovend tot de Toneel­groep Maastricht. Wij zijn trots op het mbo, de hogeschool en de universiteit. Dit alles maakt Maastricht de stad boe veer gruuts op zien.

In Maastricht moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Daarvoor zijn niet alleen betaalbare woningen, een veilige omgeving en voldoende voorzieningen in de buurt nodig. Dat bete­kent ook dat wanneer mensen de gemeente nodig hebben, zij op de gemeente moeten kunnen rekenen. De PvdA wil vertrouwen in en van de overheid. Een stad waar iedereen zich thuis voelt, is ook een veilige stad. Én een stad waar je simpelweg jezelf kunt zijn. Een stad ook waar burgerparticipatie hoger op de agenda komt te staan.

Itteren mag er op rekenen dat we ons daar ook de komende jaren hard voor blijven maken.

PvdA: Partij van de ArbeidDe coronajaren zijn voor veel mensen moeilijk: mensen worden ziek, de eenzaamheid van mensen is voelbaar, de stad lag er vaak verlaten bij, de mensen in de zorg lopen op hun tenen, veel mensen verloren hun baan. Ook komt de solidariteit door corona steeds meer onder druk te staan. We zien ook dat de ongelijkheid door de crisis groter is geworden. We moeten samen de schou­ders eronder zetten om dit op te lossen. Samen de schouders onder “us Mestreech” om zo onze mooie stad ook door te kunnen geven aan volgende generaties. Samen maken we Maastricht. Doet u met ons mee?

Meer informatie over de PvdA Maastricht is te vinden op: maastricht.pvda.nl

 

 

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »