Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Reddingsplan voor oude wilgen

Vanmorgen is de boomtechnisch adviseur van de gemeente komen kijken naar de oude wilgen met een wit kruis. De gemeente heeft de verplichting éénmaal in de 3 jaar een visuele boomveiligheidsinspectie uit te voeren en hieruit bleek dat de kans dat de betreffende bomen uit elkaar breken, groot is. Samen met Marcel Roijen en Mattie Bastings werd bekeken of de oude wilg Op de Meer geknot kon worden en een stalen band om de stam waardoor het risico van uit elkaar breken geminimaliseerd wordt. De boomtechnisch adviseur gaf aan dat de schimmelparasieten binnen in de boom vrij spel hebben en liet ons zien dat het terecht is dat deze boom afgekeurd is. Het risico dat de boom dan op de weg valt, met alle gevolgen van dien, wil niemand. Hij gaf echter ook aan dat hij ook niets liever wilt als deze karakteristieke boom te behouden en wil zowel deze boom als ook de oude wilg van enkele meters verder knotten. Rondom de eerste boom zal dan een stalen band komen.

Ook zijn we gaan kijken naar de (afgekeurde) boom achter de kapel. Deze boom is verbrand en lijkt “op”  te zijn. Echter zagen we ook wat groene takjes opbloeien. Omdat deze boom geen direct gevaar oplevert, werd afgesproken om deze boom te laten staan. Hierbij is de toezegging gedaan dat wij zullen melden als wij vinden dat de boom om zou kunnen vallen en/of gevaar kan opleveren.

Het was een heel prettig gesprek waarbij we, met in achtneming van de verantwoordelijkheden die de gemeente heeft, tot mooie oplossingen zijn gekomen. Dank aan de gemeente, Marcel en Mattie.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »