Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

SAB: Sociale Actieve Burgerpartij

SAB (Sociale Actieve Burgerpartij)

 1. Allereerst hartelijk dank voor uw mail van 14 februari j.l.. Onze fractie heeft met veel genoegen kennis genomen van de inhoud van uw mail en graag maken wij van de gelegenheid gebruik om de goede vragen die door u zijn gesteld te beantwoorden.
 2. Op de vraag waarom u op onze partij zou moeten stemmen kunnen we het volgende melden: wij zijn een sociale partij, een actieve partij maar ook een partij die burgerparticipatie hoog in het vaandel heeft staan. Ik heb een klein deel uit ons verkiezingsprogramma m.b.t. voorgaande ingevoegd;

Burgeroverleg

 • –         Regelmatig en intensief overleg met de woordvoerders van de Buurtnetwerken.
 • –         Het inschrijven op tenders en het werven van gelden via sponsoring behoort wat ons betreft tot het verleden.
 • –         De voorzitter van een Buurtnetwerk wordt door de wijkbewoners gekozen en door de gemeenteraad benoemd en beëdigd.
 • –         De voorzitter krijgt dezelfde bezoldiging als een burgerraadslid.
 • –         Het uitbreiden van buurthuiskamers van waaruit politie, verpleegkundigen en het Buurtnetwerk hun spreekuur kunnen houden.
 • –         Het hernieuwd instellen van wijkteamvergaderingen.
 • –         Leefbare buurten met genoeg voorzieningen zodat het ook voor ouderen fijn wonen is.

De huidige buurtplatforms nieuwe stijl (buurtnetwerken) dienen meer dan nu het geval is een interface te zijn tussen het gemeentebestuur en de bewoners uit de wijk. Inschrijven op tenders en werven van gelden via sponsoring behoren wat ons betreft tot het verleden. Vaste subsidies, naar gelang het aantal inwoners van de wijk zijn weer van deze tijd. De buurtnetwerken dienen hun werk naar behoren te kunnen doen. Bestuursleden moeten draagkracht hebben bij de wijkbewoners. De voorzitter wordt om de vier jaar gekozen. Buurtnetwerken kunnen een kweekvijver en/of springplank zijn voor mensen met politieke ambitie. In een buurtnetwerk dient een vertegenwoordiger van zowel de gemeente alsook de woningstichting zitting te nemen als er over een onderwerp gestemd dient te worden.

 1. Welke resultaten hebben wij behaald voor Itteren: de afgelopen 4 jaar hebben niet alleen wij maar ook anderen een groot doel bereikt voor Itteren en Borgharen namelijk dat deze 2 kerkdorpen “droge voeten” houden bij hoogwater. Wij stellen ons niet alleen ten doel resultaten te behalen voor specifieke wijken c.q. buurten maar Maastricht breed. Voor specifiek behaalde resultaten verwijs ik u graag naar de site van de gemeente Maastricht waarop de door ons gestelde artikel 47 vragen en ingediende moties zijn terug te vinden.
 2. Wat kunt u van de Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) de komende 4 jaar verwachten: u kunt van ons verwachten, en ons erop aanspreken, dat wij ons keihard gaan inzetten voor alle burgers van de stad Maastricht en voor de stad Maastricht, in die volgorde. Wij zullen bij projecten, veranderingen in welke wijk of buurt dan ook altijd te rade gaan bij vertegenwoordigers van die wijken of buurten. Wij zijn een lokale partij die niet gevraagd of ongevraagd sturing krijgt uit Den Haag of provinciehuis. Voor ons gedetailleerd verkiezingsprogramma verwijs ik u vriendelijk naar onze website:
  www.sociaalactieveburgerpartij.nl

SAB: Sociale Actieve BurgerpartijOnze partij zal in de volgende raadsperiode inplannen om periodiek elke wijk te bezoeken. Itteren staat hoog op onze lijst en wij kijken nu al uit om in die periode een werkbezoek te brengen aan Itteren zodat wij daadwerkelijk ter plekke kunnen aanschouwen wat er leeft in dat mooie kerkdorp.

Hopende u voldoende te hebben ingelicht,

Met vriendelijke groet,

 

Jos Gorren, fractievoorzitter 

Jos Martin, burgerraadslid

Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB)

06-52764407

Jos.martin@gemeenteraadmaastricht.nl

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »