Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Samen zonnepanelen schoon laten maken

In een van onze wandeltochten kwamen we Rick Beiten tegen die met het idee kwam om een bedrijf in te schakelen om de zonnepanelen schoon te laten maken. Als we dit met meer mensen doen, gaat er waarschijnlijk ook iets van de prijs af. Rick had zich al verdiept hierin en schreef:

Ik vroeg mij af of u als Dorpsraad kunt bemiddelen in het zoeken naar dorpsbewoners, die wellicht een professioneel bedrijf zouden willen inhuren voor het verantwoord schoonmaken/ -houden van de zonnepanelen. Ik heb begrepen dat deze panelen in principe gereinigd dienen te worden met osmosewater dat geen kalk achterlaat. Veel bezitters van zonnepanelen zijn inmiddels al aardig in leeftijd gevorderd en hebben vermoedelijk dus al best wel problemen om de daken te beklimmen met een emmertje water e.d. Voor mij zou een professional in ieder geval van harte welkom zijn, maar wellicht voor meer inwoners. “Hoe meer zielen, hoe meer korting” (hopelijk…).
Alvast hartelijk dank voor uw bemiddeling.

Rick Beiten

Als u hier ook gebruik van wilt maken, laat het ons weten via info@itteren.nl en dan gaan we samen kijken welk bedrijf, en hoe we de kosten kunnen drukken want zoals Rick aangeeft: “Hoe meer zielen, hoe meer korting”. We zien uw mail graag komen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

5 reacties

 1. Ik heb wel eens na 4 jaar gebruik twee van de 12 panelen schoongemaakt (met een zachte bezem op een lange steel) en van tevoren en erna per paneel precies gevolgd wat de dagopbrengst was. Daarmee kon ik alles vergelijken waarbij ik de verschillen tussen de panelen kon verdisconteren. Ik kon geen enkel verschil aantonen.
  Misschien dat ik een paar weken geleden wel iets had kunnen aantonen toen de panelen nog onder het stof van de droge periode zaten, maar dat stof is er bij de eerste bui van gisteren mooi afgespoeld.

 2. Ik reinig zonnepanelen met speciaal reinigingsmiddel gewoon met kraanwater.
  Bij de zogenaamde specialisten bent u voor 15 panelen €85,oo. kwijt
  Daar staat bij incl. BTW.
  Een groot bedrijf komt niet voor 15 panelen, en een kleine zelfstandige berekent geen BTW.
  Ik vraag €.3,50. per paneel. Omgerekend is dat b.v. 15 x €3,50 =€.52,50.Dat scheelt €.32,50.
  Ik ben een Glazenwasserij en Dienstenverlenend bedrijf met inschrijving bij K.v.K.
  Indien er interrese is graag een reactie.
  Bij voorbaat dank.Pierre Stassen.
  Te. 06 54658822.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »