Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Schone Maas opruimactie 9 en 23 maart

Via Angela Moberts werden we op de hoogte gesteld van de dagen waarop onze vrijwilligers puin ruimen langs de Maas. Angela schrijft:

Alhoewel er op hoger niveau steeds meer beslissingen vallen om de hoeveelheid plastic afval te verminderen in onze samenleving, blijft het voorlopig noodzakelijk, om afval langs de Maas te verwijderen in het voorjaar. Plastic zakjes en flesjes zijn dermate licht van gewicht, dat ze met ieder zuchtje wind, zo in het water terecht komen.

En hier rond Itteren en Borgharen zijn we omgeven door veel water: de Maas, het kanaal , de Kanjel en de vijver. En veel afvalbakken in zowel Maastricht als hier in Itteren staan langs het water. Vaak puilen de bakken uit en ligt alle rommel ernaast of er staan wel bakken , maar wordt het afval gewoon op de grond gegooid.

De plastic zakken mogen gelukkig niet meer verkocht worden tenzij u ervoor betaald. Dan is zelf een tas meenemen toch handiger. Statiegeld op plastic flesjes, heeft nog een lange weg te gaan. Evenals het plastic te vervangen door bv. mais, dat afbreekbaar is in de natuur. Mais wordt inmiddels ook al gebruikt om schuursponsjes van te maken en drinkflessen voor op de fiets.

De data voor SchoneMaas zijn voor volgend jaar op zaterdag 9 en 23 maart. Locatie ga ik van tevoren bekijken. De vaste helpers krijgen een mail en het wordt natuurlijk ook kenbaar gemaakt op deze website.

Er wordt geruimd van 10.00 uur tot 12.00 uur en daarna gaan we voor een eenvoudige lunch naar de Brigidahoeve.

Aanmelden bij: amoberts@kpnmail.nl of een briefje in de brievenbus op Sterkenbergweg 5.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »