Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Skatebaan weg bij ’t Brook

Eind vorig jaar hebben we u via de Dorpsberichten gevraagd wat u zou willen veranderen aan ’t Brook. Er zijn diverse reactie’s geweest en wij als Dorpsraad hebben onderzocht wat de mogelijkheden waren. De eerste fase was om te kijken of er geld was en wat de mogelijkheden zijn. We hebben hierbij ook de medewerking van de gemeente die samen met ons kijkt. Een van de eerste dingen is het weghalen van de skatebaan: door de wortels van de bomen, die door het asfalt heengaan, is het bijna niet meer mogelijk om daar op een verantwoorde manier te skaten. Daarnaast zien we ook nog maar weinig jongeren skaten. De skatebaan (attributen) zelf is ook niet meer wat het geweest was. Al met al het voorstel om de skatebaan weg te halen. Hierbij willen we wel het stukje asfalt voor de haag laten liggen.

Daarnaast zijn er plannen om hier en daar nog wat zitgelegenheden te zetten eventueel met enkele bomen om heerlijk in de schaduw te kunnen zitten. Zodra duidelijk wordt wanneer een en ander gaat gebeuren, laten we het u weten.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

4 reacties

 1. Als ik kinderen op bezoek heb gaan ze graag spelen op ’t Brook, het zou mooi zijn als het een plek blijft voor ontmoeting, voor jong en oud. misschien is het een idee om de jeu de boule baan er meer bij te betrekken? (de zitgelegenheid zo vormgeven dat ie zowel geschikt is voor de petanque spelers en de mensen met kinderen). daarnaast misschien meer natuurlijke spelelementen toevoegen, met waterspeelmogelijkheden voor extra kinderpret?

 2. Als er dan toch gewerkt gaat worden op het Brook pak dan ook de bestrating van het basketbalveldje aan.
  Diverse tegels liggen los en/of steken uit. Ook hier wordt dit veroorzaakt door de boomwortels.

 3. Hoi,

  Het klopt dat het aan vernieuwing toe is, zeker dat hoge gedeelte maar er zijn wel degelijk kinderen die er gebruik van maken met step ed.
  Hopelijk wordt er ook gedacht aan die paar kinderen die er wel nog komen.

  1. Sinds kort woon ik ook weer in Itteren, vroeger veel gespeeld op het brooke en ik kom nu met mijn 2 kinderen ook weer hier spelen. De skatebaan is zeker niet meer wat het geweest is maar hoop wel dat er iets voor terug in de plaats komt. Het speeltoestel wat er staat is ook niet echt geschikt voor kleine kinderen (de traptreden) hier heb ik al een aantal keer melding van gemaakt bij de gemeente maar er word niet op gereageerd. Misschien nog een keer informeren in het dorp naar wat er gewenst is, zeker nu er steeds meer mensen met hun kinderen (terug) komen naar het dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »