Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

SPM: Seniorenpartij Maastricht

Vooral over U en Maastricht

Natuurlijk gaat Maastricht – als stad -, maar vooral ook al haar inwoners ons allemaal aan het hart. De Seniorenpartij Maastricht heeft daar oog voor en houdt daarmee rekening bij het nemen van haar beslissingen. Dat leest u terug in ons verkiezingsprogramma, waarin wij ons laten inspireren door de Maastrichtenaren … want wij zijn tenslotte een lokale politieke partij die enkel en alleen inzet voor Maastricht en haar inwoners.

Kloppend hart in de buurt         

Ieder wijk of buurt verdient een kloppend hart !

Een kloppend hart in de wijk maar ook voorzieningen zoals winkels, sport- en recreatiemogelijkheden en buurt of gemeenschapshuizen zijn pijlers voor verbinding in wijk of buurt. Maastricht telde eens meer dan 30 voetbalverenigingen, dit aantal is inmiddels teruggelopen tot 13. De winkel op de hoek heeft plaats gemaakt voor buurtwinkelcentra. Maar de realiteit is dat de levensvatbaarheid bij menig ondernemer onder druk staat.

Ook Borgharen verdient  een plek die bijdraagt aan de leefbaarheid van de omgeving mede als wapen tegen de krimp en bron van maatschappelijke effecten. Kortom als plek voor verbinding. Een plek waar mensen zich treffen voor een kop koffie, voor een kaartje te leggen of een bingo avond bijvoorbeeld.
Maar ook als plek waar feestjes en festiviteiten georganiseerd kunnen worden. De huiskamerprojecten zijn met name voor een doelgroep een prima zaak.

Met de regelmaat van de klok worden verenigingen opgeheven. Enerzijds als gevolg van het ontbreken van vrijwilligers die bestuurlijke verantwoording willen en kunnen dragen, anderzijds dat mensen–met name de jongere generatie- die steeds meer individualistisch leven. Het is dan ook zeker de taak voor een lokale partij zoals de Seniorenpartij Maastricht voor het voortouw te nemen gericht op het creëren van plekken voorverenigingen, ateliers en andere vormen van cultuur in de wijken en in de dorpse gemeenschappen zoals Borgharen en Itteren, denk hierbij o.a. zang- en muziekverenigingen maar ook voor jeugdverenigingen met op basis van redelijke randvoorwaarden van de gemeente zouden zij onderdak moeten krijgen in buurt en gemeenschapshuizen evenals bewegingsactiviteiten voor ouderen. SPM: Seniorenpartij MaastrichtMaar tevens zouden mensen de handschoen moeten oppakken voor medezeggenschap en de gemeente zou deze ruimte ook moeten bieden.

Kortom de komende raadsperiode  richt de Seniorenpartij Maastricht zich op het investeren in mensen, en niet in stenen!

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Rattenoverlast

Van de gemeente hebben we afgelopen jaar iedere maand een strip gekregen tegen rattenoverlast. Lewie de Rat was de stripfiguur. De rattenoverlast is nog niet

Lees verder »
Foto galerij

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 8 januari was er in de Aw Sjaol een Nieuwjaarsreceptie speciaal voor de vrijwilligers die Itteren rijk is. Vrijwilligers zijn het cement in

Lees verder »
Dorpsberichten

Winter 2022

Kerstmis 2022: het is groen en grijs buiten en (hopelijk) warm en gezellig binnen. Tijd om iets te lezen en dan zijn de Dorpsberichten een

Lees verder »