Dossiers

Foto van Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Tarieven milieupark en kosten rode zak

Via de communicatieadviseur van de gemeente Maastricht kregen we informatie over de tarieven bij het milieupark en de kosten van de rode zak.

Tarieven milieupark in 2024 omlaag, rood-witte restzak iets duurder
Vanaf 2024 kunnen inwoners matrassen en AB-hout (onbehandeld en geverfd hout) gratis inleveren bij de drie milieuparken in Maastricht. De tarieven van andere afvalsoorten gaan omlaag of blijven gelijk met de prijzen in 2023.

Naast dat matrassen en AB-hout vanaf het nieuwe jaar gratis in te leveren zijn, gaan de tarieven van grof huishoudelijk afval en C-hout omlaag. Zo gaat het inleveren van C-hout (geïmpregneerd of verduurzaamd hout) op de milieuparken met meer dan 50% omlaag. De verlaging komt met name doordat de verwerking van deze grondstoffen goedkoper wordt.

Ook het inleveren van grof huishoudelijk afval wordt iets goedkoper. De prijs voor het wegbrengen van dakleer blijft gelijk. Het ophalen van grofvuil aan huis wordt vanwege gestegen prijzen in 2024 iets duurder.  De aanschaf van de rood-witte restzak stijgt licht van € 0,62 naar € 0,64 (25 liter zak) en van € 1,05 naar € 1,10 (50 liter zak).

Afvalstoffenheffing

De hoogte van de afvalstoffenheffing wordt niet verhoogd in 2024 en blijft in Maastricht gelijk aan 2023. Kijk voor meer informatie over de afvalstoffenheffing op: https://www.gemeentemaastricht.nl/afvalstoffenheffing.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »