Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

“Antwoord” van de gemeente op rammelende platen brug

“Antwoord” van de gemeente op rammelende platen brug

Zoals u weet zijn we al de nodige maanden bezig met de rammelende platen van de brug. De overlast hiervan reikt niet alleen tot Itteren maar ook inwoners van Bunde hebben aangegeven dat ze last hiervan hebben. Omdat er, ondanks vele klachten, geen ondersteunende reacties (als alleen dat ze onze klachten in behandeling genomen hebben) waren, hebben we de burgemeester benaderd. Die heeft dat doorgespeeld maar verder was het weer doodstil aan het front. Op 19 december heeft de Dorpsraad heeft wederom aan de bel getrokken en (hiep hiep hoera) vandaag hebben we antwoord gekregen van de procescoördinator zelfsturing van de gemeente voor Itteren:

In onderstaande en bijgevoegde mailwisseling treft u contactgegevens aan van de contactpersoon, Karin Roumen van Rijkswaterstaat. In de bijlage laat mevrouw Karin Roumen weten dat dit jaar onderhoud aan de brug wordt gepleegd incl. het bijdraaien van de bouten.
Mijn collega’s van afdeling Beheer kunnen helaas niets anders doen dan de klachten door te geven omdat er geen bevoegdheid bij de gemeente ligt.
Ik ga er vanuit dat buurtraad Itteren de klacht rechtstreeks met RWS opneemt. Mocht ik hierin iets voor jullie kunnen betekenen, dan hoor ik dat graag.

Karin Roumen? Maar die kennen we toch? Eén van onze inwoners heeft toch al eens een bericht van haar gehad? Op “de bis van Ittere” stond een tijd geleden van Chris Henssels:

Ik vind het vervelend dat u overlast ervaart van de losliggende staalplaten op brug Itteren. Wij inspecteren om de drie maanden om te bepalen of de platen hun constructieve functie nog vervullen. Dat is nog altijd het geval, ondanks dat er bouten losgeraakt zijn. In de loop van 2018 zal er groot onderhoud plaatsvinden, alle platen worden dan opnieuw vast gebout. De geluidshinder wordt dan pas verholpen. Brug Itteren wordt zeer intensief bereden door vrachtverkeer, door dit zware verkeer raken de bouten los. Voor dit vrachtverkeer is geen alternatieve route beschikbaar. De kans is groot dat er na verloop van tijd weer geluidshinder ontstaat. Pas bij renovatie of vervanging van de brug is het geluidsprobleem definitief verleden tijd. Het spijt me dat ik u geen ander antwoord kan geven.
Ik hoop op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Karin Roumen
Adviseur omgeving

Dus de gemeente stuurt ons nu door naar RijksWaterStaat die al een tijd geleden aangegeven hebben dat we alsnog moeten wachten? Daar zijn we niet blij mee…..

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »