Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Depot BAM wordt opgeschoond

Al geruime tijd waren en zijn er klachten over het depot op ’t Brook. Hiervoor zijn diverse klachten ingediend naar de aannemer en de gemeente. Ook de Dorpsraad heeft diverse mails en telefoontjes naar vooral de aannemer gepleegd echter zonder resultaat.

Het depot wordt gebruikt door de aannemer (BAM) in opdracht van WML en Enexis. Op woensdagmorgen 21 juli zijn “bazen” van gemeente, WML en Enexis samen met een lid van de Dorpsraad ter plaatse gaan kijken.

Er is eerst gekeken of er een andere plek gevonden kon worden. Die plek moet dan goed bereikbaar (langs de doorgaande weg) zijn voor opleggers die o.a. de lange buizen kunnen vervoeren. Het moet ook een plek zijn die eigendom is van de gemeente en het mag ook geen hinderlijke of gevaarlijke situatie opleveren voor de omgeving. Uiteraard kan het ook niet de parkeerplaats op ’t Brook zijn die nu al vaak vol staat. Die plek is er gewoon niet in Itteren.

De aanwezigen hebben aangegeven dat deze opslagplaats geen visitekaartje is en de opdrachtgevers zullen de aannemer sommeren om deze plek op te schonen en de huidige afrastering te (laten) vervangen door een geblindeerde afrastering. Dit zal uiterlijk 6 augustus 2021 gereed moeten zijn.

Tevens werd de vraag gesteld tot wanneer de opslagplaats moeten blijven staan. We hadden namelijk van de bedrijfsleider van de BAM te horen gekregen dat dit eind 2021 zou zijn. Zie ook onze website. Er zijn echter nog enkele ontwikkelingen geweest waardoor er vertragingen zijn ontstaan en er geen drie maar vier fases zijn. Dat betekent dat er ver in 2022 nog gebruik van het depot gemaakt moet worden. De betrokkenen geven aan dat er op dit moment teveel onzekerheden zijn om er een definitieve datum hierop vast te plakken. Ze zullen er wel op toezien dat het depot gedurende die periode  dusdanig uit moet zien dat de omwonenden hier zo weinig mogelijk last van hebben.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »