Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Energietoeslag voor lagere inkomens

Via onze contactpersoon van de gemeente werden we gewezen op een landelijk en een gemeentelijk bericht over de energieprijzen. Vanuit de rijksoverheid is dit bericht en vanuit de gemeente onderstaand artikel:

De energiekosten zijn in korte tijd een stuk hoger geworden. Als u zich daar druk over maakt, houd dan deze website van  in de gaten. Er komen 2 regelingen aan om te voorkomen dat u financiële problemen krijgt.

Regeling 1: lagere energiebelasting

Voor iedereen in Nederland wordt de energiebelasting lager. Dit gebeurt automatisch, u hoeft hier dus niets voor te doen. Dit kan €400,- per jaar besparen!

Regeling 2: extra energietoeslag

Als u een laag inkomen hebt, heeft u misschien recht op een extra energietoeslag vanuit uw gemeente. Op dit moment is de gemeente aan het regelen dat deze toeslag vóór april 2022 kan worden uitbetaald.

Als mensen echt graag met de gemeente willen spreken, kunnen ze altijd bellen naar 14 043. Of als ze een uitkering krijgen, kunnen ze bij hun contactpersoon terecht.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »