Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Brug dicht van 8 juli tot 3 augustus

Vanmorgen heeft Rijkswaterstaat ons geïnformeerd over de werkzaamheden die ze aan de brug gaan doen. Hierdoor is de verwachting dat de geluidshinder minder of misschien wel helemaal weg zal zijn. Het afsluiten van de brug heeft natuurlijk ook ongemakken voor ons en ook Sibelco. Gelukkig is deze periode in de schoolvakantie en zal Sibelco ook proberen om daar waar mogelijk minder vrachtwagens te laten rijden. Rijkswaterstaat heeft ons het volgende geschreven:

Aankondiging werkzaamheden brug Itteren

8 juli 2019  start Rijkswaterstaat met het renoveren van de staalplatenconstructie op brug Itteren. De werkzaamheden nemen 4 weken in beslag en worden op reguliere werkdagen/ tijden uitgevoerd. In deze periode is brug Itteren afgesloten voor al het verkeer.

In die 4 weken wordt de staalplaten constructie van de brug verwijderd, om het brugdek zo vlak mogelijk af te werken en zo een goede basis te krijgen voor de nieuwe constructie. Op het vlakke brugdek wordt een raster van houten balken geplaatst, met extra ondersteuning ter plaatse van de wielsporen. De balken worden aan de bovenzijde afgevlakt en daarop wordt een rubberen laag aangebracht. Op het balken raster komen de stalenplaten, in sets gekoppeld. De bevestiging gebeurt door ankers aan te brengen tot in het betonnen dek van de brug. Ook wordt er een constructie van stalen strips tussen de rijplaten aangebracht om de remkrachten op te vangen. Tot slot worden de barriers op de nieuwe constructie teruggeplaatst, weer op een breedte van 3,10m. Met deze renovatie komt er een einde aan de geluidshinder en kan de oude brug, in de periode tot de nieuwe brug klaar is, weer vooruit.

Afsluiting van brug Itteren betekent dat al het verkeer omgeleid wordt door de dorpskernen Itteren en Borgharen. Dat zal zeker hinder veroorzaken, te meer omdat het vrachtverkeer van Sibelco ook gebruik moet maken van deze omleiding. Om de hinder te verminderen worden in de Pasestraat verkeersregelaars ingezet, zodat de situatie dat 2 vrachtwagens elkaar treffen op het smalste deel van de route uitgesloten wordt.
Op de verkeersbrug Limmel worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst en er worden parkeerverboden ingesteld op het smalle deel van de Pasestraat en in de Adam van Harenstraat.
Ook Arriva heeft haar route aangepast op de renovatie. De haltes tussen brug Itteren en Bunde komen hierdoor te vervallen. Voor meer informatie kunt terecht bij www.arriva.nl

Mocht u vragen of klachten hebben neemt u dan contact op via het landelijke informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

5 reacties

 1. Beste,
  Er zijn blijkbaar automobilisten die het fietspad naar het volwammes gebruiken als sluiproute. Dit levert gevaarlijke situaties op met fietsers. Daarbij is het natuurlijk verboden.
  Bij navraag blijkt dat de politie en handhaving reeds op de hoogte is en hierop gaan handhaven.
  De paaltjes staan helaas te ver uit elkaar.
  Mensen zelf aanspreken kan natuurlijk ook.

 2. Bericht ontvangen van noreply@overheid.nl dat gemeente Maastricht de brug op 4 juli gedurende 4 weken zal afsluiten om een tijdelijke constructie aan de brug te hangen zodat fietsers veilig en vrij van het autoverkeer de brug kunnen gebruiken.
  Dat is zeer goed nieuws!!

  Gemeente en RWS hadden hierover samen een bericht kunnen rondsturen; ik hoop dat de verkeersmaatregelen van beide organisaties op elkaar zijn afgestemd! (maar een kniesoor die daar op let)

 3. Heel erg jammer dat de brug dicht moet voor al die weken reparatie is nodig…veel te lang laten verslonsen…zoals met.veel wegen ,gebouwen.,bruggen .,noem maar op voor de fietsers heel nadelig te gevaarlijk we kunnen een rondje Itteren ,,Bogharen deze zomer vergeten dus niet genieten van de maasuitbreiding,het landschap,de mooie dorpen de hele natuur met de mooie paarden en koeien het is gewoon shit zeker voor de bewoners die al zoveel overlast van die brug in de afgelopen jaren hebben gehad….

  1. Hallo Marie Therese,
   Ja, het is jammer dat het zo lang heeft geduurd en dat we nu allemaal om moeten rijden. Maar hopelijk hebben we daarna weinig of geen last meer van (dag en nacht) geluidsoverlast van die rammelende platen. Ik ben het met je eens dat we vooral moeten genieten van onze mooie natuur met naast de jou genoemde dieren ook de reetjes, (roof)vogels, dassen en nog veel meer.
   Groetjes namens de Dorpsraad,

   Wim Beijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »